Turismen ökar
Turismen i Israel ökar – åt båda håll. Under fjolåret gjorde israelerna 6,8 miljoner resor, en ökning med hela 15 procent. Samtidigt ökade turismen till Israel med fyra procent. Under september till december sattes alla tiders rekord i antal turister till Israel.

Flest turister kommer till Israel från USA och Ryssland, följt av Frankrike, Storbritannien och Tyskland. De flesta kommer inte genom färdiga gruppresor, 60 procent av alla turister till Israel är självständiga resenärer. Därför satsar man hårt på samarbeten med olika onlineresebyråer.

Bakom uppgången ligger stora marknadsföringsinsatser för att nå nya marknader. Bland annat har Goisrael satsat på reklamfilmer på svensk tv. I vår blir det en ny nationell reklamkampanj i flera svenska tv-kanaler. Dessutom visas reklamen på storbildsskärmar utomhus i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Nyhetstidningen Inblick

 

Även Sverige har orsak att fira Israel
Det närmaste året ser ut att bli en enda stor folkfest för alla Israels vänner. I juni firar vi femtio år sedan återföreningen av Jerusalem. I augusti har det gått 120 år sedan den första sionistkongressen i Basel. Senare under hösten uppmärksammas 70-årsdagen av FN:s delningsplan som erkände judarnas rätt till en egen nationalstat.

Sverige har dock en speciell orsak att uppmärksamma FN:s delningsplan. Det var nämligen en svensk folkrättsjurist, Emil Sandström, som ledde den kommission som fick till uppgift att föreslå en fredlig lösning på konflikten. I historiska böcker om delningsplanen beskrivs Sandström som en rättskaffens man som ville hitta en rättvis lösning för både judar och araber.

Att denna bedrift roddes i land av en svensk jurist, Emil Sandström, ger extra anledning till en svensk Israelfest. Men det slutar inte där. Redan nästa år firar den judiska staten 70 år.
Världen idag

 

Israel får nationell bönefrukost
Politiska ledare på allra högsta nivå i Israel står som värdar när kristna ledare och politiker för första gången samlas till en bönefrukost i Jerusalem.

– Det här är unikt, säger den svenske förkunnaren Hans Weichbrodt, som kommer att vara på plats vid eventet i juni.

I många huvudstäder runt om i världen samlas kristna företrädare regelbundet i parlamentet för att be för sitt land. Men Israel har varit undantaget. Fram tills nu. Den 6 och 7 juni kommer högt uppsatta kristna politiker och ledare från olika länder att samlas i Jerusalem för att be för Israel.

– Det här är väldigt, väldigt spännande. Jag tror att det sker i rätt tid. Och det är väldigt häftigt att det går till så hög nivå i Israel, säger Hans Weichbrodt, som sitter i ledningsgruppen för bönefrukosten.

Han anser att en bönefrukost är en bra mötesplats för ledare från den kristna kyrkan och att det är extra roligt att just den här frukosten kommer äga rum i Israel, tillsammans med judar.

– Det här är unikt. Det är unikt att sitta i Jerusalem med högt uppsatta politiker och kristna ledare och be. Vi är många som älskar Israel och vi är väldigt tacksamma för allt som landet ger och har gett.
Världen idag

 

Befälhavare i det iranska revolutionsgardet:
Hezbollah mer redo än någonsin att attackera Israel
Samtidigt som president Trump och premiärminister Netanyahu fortsätter att pressa Iran om dess omstridda kärnprogram uttalar sig en befälhavare från det iranska revolutionsgardet i Kuwaittidningen Al-Jarida om att Hezbollah höjt beredskapen och står redo att genomföra en massiv attack mot Israel, skriver Jerusalem Post.

Enligt den iranske företrädaren, som enligt Al-Jarida vill förbli anonym, är den shiitiska terrorgruppens hot om att skjuta raketer mot Israel något som bör tas på fullaste allvar. Befälhavaren citerade Irans försvarsminister Hoseein Dehghan som nyligen sa att Hezbollah har kapacitet att tillverka raketer som kan nå vilka mål som helst i Israel, från norr till söder.
Israel idag

 

Israelisk fotoutställning i FN:s högkvarter
En utställning med israeliska naturbilder visades i FN:s högkvarter i New York från mitten av februari till början av mars. Trettio fotografier med Israels mest fantastiska djur och landskap visades, tagna av lokala fotografer. Invigningen av utställningen skedde den 15 februari. Vill du titta på några av bilderna gå till: http://israelidag.se/israelisk-fotoutstallning-i-fns-hogkvarter/
Israel idag, Israeli Innovation News (nocamels.com)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather