Inget förtroende för Jeremy Corbyn
Sky News rapporterar att det judiska förbundet inom det brittiska Labour, Jewish Labour Movement, inte längre har något förtroende för partiledaren Jeremy Corbyn.

Med nästan ett enhälligt stöd har en misstroendeförklaring röstas igenom skriver förbundet på Twitter. Anledningen är hur Corbyn har hanterat anklagelserna om antisemitism inom partiet. Sky News hänvisar till Sunday Times granskning som visar på att partiet inte har agerat på 249 fall av misstänkt antisemitism. Labor påstår dock att siffran 249 är felaktig och att alla anmälningar har tagits på allvar.
Aftonbladet (TT)

Legendariske Mossadagenten Rafi Titan är död
Under 1950-talet var Rafi Eitan med och byggde upp den israeliska säkerhetstjänsten. År 1960 ledde han den grupp av agenter som grep den ökande krigsförbrytaren Adolf Eichmann i Argentina och förde honom till Israel där han dömdes för brott mot mänskligheten.

– Rafi var en hjälte inom den israeliska säkerhetstjänsten i och med sina otaliga handlingar för Israels säkerhet. Vi sörjer hans bortgång, säger Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande.
Aftonbladet

Israelisk saltgrotta längst i världen
En israelisk saltgrotta har konstaterats vara mer än tio kilometer lång. Den israeliska grottan slår därmed den tidigare rekordhållaren i Iran.

Grottan, med namnet Malham, sträcker sig genom berget Sodom. Grottan upptäcktes på 1980-talet och då kunde runt fem kilometer kartläggas.

2017 beslutade israelen Yoav Negev sig för att utforska Malham. 2018 gjordes en första expedition och i år fortsatte kartläggningen. 80 grottforskare mätte och kartlade grottan och kunde nu fastslå att den är över tio kilometer lång. 
Israel idag

Rekordmånga turister till Israel
Israels turismministerium beräknar att turister i Israel genererat hela 52 miljarder kronor (5,8 miljarder dollar) i intäkter under 2018.

4 120 800 turister besökte Israel 2018, en ökning med 14 procent jämfört med året innan, vilket också var ett rekordår och en ökning med 42 procent från 2016. 

December var en hektisk månad för turism i Israel med 325 600 besökande, en ökning med 12 procent från december 2017. Turistministeriet uppskattar att inkomster från turister i december uppgick till 1,7 miljarder dollar.
Israel idag

Det är ett mirakel
Från det att regnsäsongen startade har Gennesaretsjön ökat med 257 centimeter och fortsätter att stiga. Förra året ökade vattenståndet bara med en halvmeter.
Världen idag

MacDonalds köper israelisk startupp
McDonalds har köpt den israeliska startupen Dynamic Yield i vad som är den största affären som snabbmatskedjan gjort på över 20 år – motsvarande 2,7 miljarder uppger källor.

Dynamic Yield jobbar med maskininlärning för att skapa personliga shoppingupplevelser, och tanken är teknologin ska användas för att ta fram en mer skräddarsydd drive through-upplevelse på snabbmatskedjans restauranger.
Israel idag

Namninsamling kräver en bättre relation till Israel
Att Sverige ska få en normaliserad relation med Israel. Det är målet med en namninsamling som startats av organisationen Keren Kajemet. 

– Jag möter många som är irriterade över regeringens ensidiga hållning, säger ordförande Max Federmann.

Insamlingen pågår under våren och redan har en bra bit över tusen personer skrivit under namninsamlingen. Keren Kajemet hoppas att deras upprop ska påverka den svenska regeringen att få ett förbättrat förhållande med Israel.

– Det här är en solidaritetskampanj förknippad med handling. Var en som skriver under lovar också att bidra till att tre nya träd planteras. Vi tycker att namninsamlingen då också väger tyngre än att enbart skriva under med namn, säger Max Federmann på Keren Kajemet i Sverige.

Uppropet för solidaritet med Israel görs i samarbete med Vänskapsförbundet Sverige Israel och Himlen TV7.
Världen idag

400 svenskar ska påverka Israel med bön
400 svenska Israelvänner som möter messianska kristna och ber för Israel. Det är målet med en ”konferensresa” till Tel Aviv i september där bibellärare som Dan Johansson, KG Larsson och Hans Weichbrodt medverkar.

– Vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be, säger reseledaren Roland Antonsson.

Konferensen kommer att hållas på Hotell Dan Panorama i Tel Aviv och invigningstalare blir någon från den israeliska regeringen. Roland Antonsson säger vidare:

– När jag började planera resan fick jag så starkt på mitt hjärta att vi ska påverka det profetiska skeendet och relationen med Israel genom att vara på plats och be. Vi vill vara ett land som välsignar Israel. Vi behöver be mycket för vår regering. Vi behöver också be för att Gud ska bevaka Israels gränser.

I konferensen kommer också en messiansk talare att medverka liksom messianska musiker. Det bli även utfärder till bland annat Tiberias, Genesarets sjö och Jerusalem. Möjligheten kommer att finnas att bada och besöka Tel Aviv under eftermiddagarna.
Världen idag

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather